Twitter

12 Mart 2013 Salı

CNN'in büyük gafı!

 

CNN'in her sabah yaptığı haber toplantısında günün gelişmeleri, haberler, etkinlikler konuşulur. Kanalın günlük programları özetle dinleyicilere aktarılır.

Ama bu sabah, Ferhat Boratav'ın koordinatörlüğünde her sabah benim de keyifle takip ettiğim haber toplantılarında yapılan gaf karşısında, şaşkınlık içinde kaldım.

Hadi biri yanlış biliyordu diyelim, olabilir insanlık hali!

Ama toplantıda bulunan tüm gazeteciler de yanlış biliyor anlaşılan ki kimse yapılan hayatı düzeltmedi.

Toplantının sonlarına doğru, Afiş programınında neler var diye anlatmaya başlayan program koordinatörü Aslı Öymen, öyle büyük bir hata yaptı ki şok oldum.

Hadi dili sürçtü desem o da olamaz çünkü birkaç kez aynı şeyi üstelik daha da batıra batıra anlattı.
Ve izleyenleri de yanlış bilgilendirmiş oldu.

Hepimiz insanız hata yapabiliriz ama bu kabul edilir türden değildi, bu yüzden düzeltmek de farz oldu.

Neden mi?

Bu sezon Devlet Opera ve Bale'nin sahneye koyduğu "Kuğu Gölü Balesi", bu akşam ve Perşembe akşamı Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde sahnelenecek de ondan!...

Bu temsilden bahseden Sayın Öymen, 80 kişilik bir kadrodan oluşan Kuğu Gölü balesinin sahnelenebileceği bir salonun bulunamadığından dem vurayım derken kendisi durumu daha da kötü hale getirdi." Zaten AKM kapalı ve bu 80 kişilik kadro baleyi sergileyecek bir sahne bulamıyor" dedi. Ve bu nedenle "Devlet Opera bale sanki kendi içinde turneye gider gibi temsili Bahçeşehir Üniversitesi sahnesinde, Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde sergileyecek" dedi.

Yetmedi...

Sözünü bu kez "Bahçeşehir Üniversitesi sahnesinde sergilenecek" diye bitirdi.

Ben de pes dedim tabi...

Ve bu yüzden de; "Bir kültür sanat programı yapıyorsunuz ve parmakla gösterilecek kadar az sayıda olan sahnelerin kime, nereye ait olduğunu bilmiyor sunuz?" diye sormak istiyorum...

Türkiye'de zaten kaç tane sahne var?

Kaç tane büyük çapta kültür merkezi var?

Bu kadar az sayıda olan merkezleri de yanlış biliyorsak yazıklar olsun bize!

Hem yakınırız sanata gereken önem verilmiyor diye hem de görülen o ki zır mı zır cahiliz hepimiz bu konuda!...

Bir kere Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi Bahçeşehir Üniversitesi'ne ait değildir.

Bahçeşehir Başakşehir'e bağlanmadan önce dönemin Bahçeşehir Belediyesi Başkanı Kemal Aydın ve ekibi tarafından projelendirilip yapımına başlanmış büyük bir sanat merkezidir.

Bahçeşehir Belediyesi, merkezin yüzde 80'ini tamamlamış ardından Bahçeşehir'in Başakşehir ilçesine bağlanması ile BKSM Başakşehir Belediyesi'ne devredilmiştir.

Açılışını 18 Aralık 2011 tarihinde Birleşmiş Krallık'ın en prestijli orkestralarından Royal Filarmoni Orkestrası'yla yapan Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi, 19 Temmuz 2012'de ise Aşk-ı Memnu adlı opera ile 3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'nin kapanışına ev sahipliği yapmıştır.

Daha sonra merkezin kalanı Başakşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak açılışı gerçekleştirilmiştir. Mülkü Başakşehir Belediyesi'ne aittir.

Anadolu Ateşi'nden Anjelika Akbar'a dek son derece kaliteli konser, tiyatro ve temsillere de ev sahipliği yapan merkezde sahnelenen tüm etkinlikler, Başakşehir Belediyesi tarafından organize edilmektedir.

Şimdi bu durumda, eğer biz de Türkiye'de sanatın durumu ve verilmesi gereken önemin yeterli düzeyde olmadığından bahsedecek ve konuda farkındalığı artıracak isek doğru bilgileri vermek zorundayız.

Ancak bu şekilde sanat adına bizler de birey olarak üzerimize düşeni yapmış oluruz.

BKSM'nin nasıl bir merkez olduğundan bahsedecek olursak da...

Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi (BKSM) farklı mimarisi, teknik altyapısı ve muhteşem sahnesiyle uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek donanımda inşa edilmiş, 1219 kişilik koltuk kapasitesine ve 560 m2'lik ana sahne ile sahne üzerinde 10 m çapında döner platforma sahiptir. Benzer mekanlarda kullanılan en gelişmiş ışıklandırma ve ses düzeniyle donatılan merkezde, sahne üzerinde orkestranın kullanabileceği 40 m2’lik bir orkestra çukuru da yer alıyor.
BKSM ayrıca, amfi salonundaki etkinliklerin reji odasından yönetilen 2 hareketli kamera ve 360 derecelik açıyla çekilerek fuaye ve kulislerde bulunan 11 LCD ekrandan yansıtılabileceği bir görüntü sistemine de sahip. Ayrıca Loop adı verilen bir sistemle işitme engelliler için radyatörlerden gelen sinyalleri boyunlara takılan bant aracılığıyla işitme cihazına ses olarak yansıtan bir sistem de bulunuyor.

350 araç kapasiteli açık ve kapalı otoparkıyla Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi, sanatseverlerin tüm ihtiyaçları düşünülerek tasarlanan dünya standartlarında bir kültür kompleksidir.

Bir dip not olarak da; bu akşam ve Perşembe akşamı Bahçeşehir'de sahnelenecek olan KUĞU GÖLÜ eserini izlemek isteyen izleyiciler için İDOBALE, saat 17.30'da İnönü Stadı'nın Kağıthane Tüneli'ne giriş tarafından iki adet araç kaldıracak. Temsil sonunda araçlar izleyicileri Taksim'e bırakacak.

Ben bu kadarını anlattım ne halde olduğumuz konusunda...

Varın gerisini siz değerlendirin!



Ferda Şen



E-mail: ferdasen@bahcesehirnews.com

Twitter: @ferdassen

Facebook: Facebook.com/ferdassen

Blog: ferdasen.blogspot.com

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder